! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

"Oberoende jazz för världsfred" – Moserobie samlar sin armé för att fira två decennier i jazzens tjänst.

Moserobie firar tjugo år med liveströmmade jubileumskonserter

3 nov 2020

Jonas Kullhammars skapelse Moserobie fyller 20 år vilket firas med tre konserter i Kungsträdgårdens nya paviljong i Stockholm. På grund av rådande pandemiläge kommer åtminstone de första två spelningarna inte att göras med fysisk publik, utan i stället liveströmmas via Kungsträdgårdens egen Facebooksida.

Först ut ikväll tisdag är självaste Per Texas Johansson som tar med sig Mattias Ståhl på vibrafon, Margareta Bengtsson på harpa och Josefin Runsteen på trummor. Bäddat för en klangligt spännande utflykt med andra ord!

Nästa onsdag, den 11 november, är det så dags för Fredrik Ljungkvist Trio förstärkta av röstimprovisatören Sofia Jernberg, och den 24 november – kanske kanske kanske då med publik – avslutas konserttrilogin med Torbjörn Zetterberg & Den Stora Frågan, aktuella med albumet Are you happy?

Moserobie har under åren gett ut närmare 130 skivor och har spelat en närmast oöverskattbar roll på den svenska jazzscenen, som ett musikernas och musikens rakryggade alternativ till den etablerade skivbranschens ofta njugga inställning till jazz.

Patrik Lindgren

Fotnot: Som vi förstår det ges det dubbla konserter, även digitalt, klockan 18 respektive 20.

Annonser