Redaktionsbloggen

Duon Aigua med Lies Hendrix och Joan Peiró Aznar kommer till Göteborg Folk Festival. Bild: Carla Labaig

Mångfald av traditioner när Göteborg Folk Festival bjuder in för tredje året

9 aug 2021

Helgen 3-5 september är dags för den tredje upplagan av uppstickaren Göteborg Folk Festival, som förstås fått en något stökig start i tillvaron med en pandemi att hantera. Fjolårets upplaga prickade dock den lilla, nätta lucka i publikrestriktionerna som uppstod i september, så att åtminstone en liten publik kunde bjudas in.

Årets festival kan öppna dörrarna ytterligare något vidare, även om det fortfarande är ett begränsat antal biljetter som gäller.
– Som det ser ut nu kommer vi endast att släppa sextio biljetter till fredagskvällen på Folkmusikkaféet, berättar arrangören Josefin Edensvärd.

Biljetter som lär ryka rätt fort med tanke på att kvällens huvudakt är självaste Groupa förstärka av ex-medlemmarna Tina Quartey och Rickard Åström …

På lördagen är festivalen tillbaka vid Stigbergstorget där allt började första året – efter fjolårets avstickare till Konstepidemin – där det blir konserter på Musikens Hus, Café Hängmattan och charmiga Mosaik Konstkafé alldeles runt hörnet

– Om det skulle bli så att restriktionerna för fas fyra hinner träda i kraft kan det hända att folk får möjlighet att röra sig mer fritt mellan de olika lokalerna. Men som det ser ut nu får man köpa in sig på ett ställe, där antalet platser baseras på de restriktioner som råder, berättar Josefin Edensvärd.

Och vilka spelar då? Jo, efter fredagen på Allégården med Groupa och även duon Hedin & Meidell samt Västra Låtverkstan är det så lördagen som är den stora konsertdagen.

På Musikens Hus stora scen väntar skivaktuella soloartisten Anna Ekborg, Anna Lindblad Trio (fiolspelaren uppbackad av Olof Kennemark och Anders Löfberg) samt den skandinaviska norsk-dansk-svenska sextetten Víík, som ”befinner sig i ett fält mellan den hypnotiska nordiska sång-traditionen, progressiv jazz och alternativ rock”. I centrum norska sångerskan Elisabeth Vik – se videon nedan!

Parallellt med detta pågår alltså även mer småskaliga konserter på kaféscenerna Hängmattan och Mosaik, med bland andra Jorge Alcaide och grekiska duon Zygia.

Söndagen ägnas traditionsenligt åt workshops och sessions – mer om detta, biljettinfo och hela spelschemat på goteborgfolkfestival.com.

Patrik Lindgren

Annonser