! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Trion Egeland Edén Marin är redo för alla väder. Bild: Tellef Kvifte.

Många höjdpunkter – men hur blir vädret på Ransäter? ;-)

5 jun 2019

I dag smygstartar den värmländska klassikern Ransätersstämman och det ser ut att bli några svettiga dagar (men man vet ju aldrig) – tur då att det finns en svalkande älv nästgårds …

Bland de kommande dagarnas höjdpunkter kan nämnas torsdagens två triospelningar, en med unga Trio Törn och en med inte lika unga men den mer erfarna trion Egeland/Edén/Marin, som har releasekonsert på svensk mark.

Och sen öser det på med just releasekonserter, som seden bjuder på Ransäter. Trion Tradpunkt, Ralsgård & Tullberg kvartett och trion Thiger Håkansson Swing släpper alla tre skivor med spelningar på fredagen, liksom gör sångerskan Isa Holmgren.

På lördagen är det dags för fina combon Skye Consort & Emma Björling (jo, ny skiva där med) och sen blir det tungt värre med dels Väsen på Norra logen och innan dess dubbelbandet Kongero & Massivet, som vi på Lira gick igång på ordentligt i senfjol när deras finfina skiva Vaerla vaken släpptes!

Senare på kvällen bjuds det även på exempelvis Trio Wolski och så de snart (hoppas vi) skivaktuella Duo Disparat, bakom vars namn döljer sig spelmännen Johanna Karlsson och Anders Norudde.

Liras utsända kommer att rapportera om händelsernas utveckling!

Annonser