Redaktionsbloggen

Trion Hialøsa kommer till Malmö Folk på lördag. Bild: Live Music from Sweden

Malmö Folk firar 30 år med Avadå Band, trion Hialøsa och andra hialösa upptåg

12 maj 2022

På lördag firar arrangörsföreningen Malmö Folk trettio år med en smärre baluns på hemmascenen sedan 2016, Barnens Scen i Folkets Park.

Malmö Folkmusikförening bildades egentligen redan 1991 men det första arrangemanget hölls året därpå, för trettio år sedan alltså.

Först ut denna jubileumskväll är också fullt logiskt det band som spelade på detta allra första arrangemang 1992, nämligen Avadå Band som återuppstår tillfälligt för just denna kväll, där vi nog kan räkna med folk som Dan Gisen Malmquist, Jens Ulvsand och Petra Kvist på scen.

Kvällens andra bokade akt kommer ur en något yngre generation skånska folkmusiker och är den häftiga trion Hialøsa vars fokus är just skånsk folkmusik och visor, med ”fotstamp, intensiva fioler och en rytmisk bas” och utgörs av Alva Bosdottir, Love Kjellsson och Malte Zeberg.

Kolla in det fina liveklippet från sajten Live music from Sweden:

Förutom dessa konserter väntas andra inslag som ”Ballongkadrilj” (nej, ingen nakendans) och ”Ordförandeorkestern”, där det senare innebär en kavalkad i form av ett band bestående av just personer som varit ordförande i föreningen genom åren.

Läs mer om lördagens program på Malmö Folks hemsida och läs ordförande Johanna Arderup berätta mer på Folk.nu.

Patrik Lindgren


Fler recensioner

Annonser