! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Maine Coon Trio spelar på Ankarets höstpremiär på Musikens Hus 13 september. Huvudakt är Valkyrien Allstars.

Maine Coon Trio värmer upp för Valkyrien på klubb Ankaret

4 sep 2018

Torsdag den 13 september drar säsongen igång för anrika Göteborgs-klubben Ankaret – som i höst håller sig i västra delen av stan och närmare bestämt i krokarna kring Stigbergstorget. Konserter på Hängmattan, Oceanen och i Matteuskyrkan väntar men premiären hålls på det större Musikens Hus där inga mindre än norska Valkyrien Allstars bjuder upp.

Valkyrien känner många redan till, så vi valde att fokusera på förbandet som är de mindre kända men mycket lovande Maine Coon Trio, som här gör sitt första större gig.

Trion utgörs av Anna-Karin Andersson (fiol och hardangerfela), Søren Røgen (gitarr, annars även i Trolska Polska och Trio Svin) och så saxofonisten Robin Johansson som berättar att de tre möttes på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg.

– Vi spelade med varandra fast i andra konstellationer men insåg att vi i stor utsträckning delar samma ton- och stilideal. Inför våra respektive examenskonserter på skolan valde vi gemensamt att helt fokusera på att utveckla och förfina vårt samspel. Sedan dess strävar vi alltid efter att kunna spela så mycket som möjligt tillsammans och att skapa möjligheter för att sprida vår musik!

Vad vill ni musikaliskt?
– Vi har en fot i traditionell svensk och norsk folkmusik och en annan i improvisation. Att lägga ner mer tid på egna kompositioner som tar inspiration från de båda grundpelarna tycker vi alla tre känns spännande och inspirerande!

Hur ser framtiden ut – finns det planer på skivinspelning?
– Vi har inga konkreta planer på det i nuläget, vi är mest fokuserade på att spela så mycket som möjligt. Men naturligtvis finns det alltid en stark ambition om att kunna spela in vår musik så snart som möjligt!

Hur känns det att dela scen med Valkyrien då?
– Superhäftigt! Vi diggar alla tre deras musik starkt!

Och varför ta namn efter en amerikansk skogskatt?
– Det långa svaret: Det är en fin katt och det låter fint när man säger det. Det korta svaret: Varför inte?

Patrik Lindgren

PS Lira kommer att finns på plats på Musikens Hus den 13 september med ett rykande färskt nummer. Passa på att teckna en prenumeration av Lira till halva priset! Gäller bara där och då …

Annonser