! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Självporträtt av bandet i spegeln.

Lyssna på första låten från Torkel Rasmussons nya skiva

4 sep 2019

Lite på samma vis som Håkan Hellström har Torkel Rasmusson en alldeles unik sångröst och frasering, alltid omedelbart igenkännlig och oerhört lätt att tycka om (kanske också det motsatta). Vid sidan om proggbandet Gunder Hägg/Blå Tåget har han genom åren även gett ut både poesi och egna soloskivor, den senaste var fina Sånger under natten 2013.

I höst är det dags igen, när nya albumet Farväl kapten ges ut den 27 september på finsmakaretiketten Sing a song fighter, och redan i dag har Lira äran att erbjuda en exklusiv smyglyssning på en första låt. Några dagar var förfärliga som ni finner här nedan inleder också albumet där Torkel har sällskap av en ypperlig samling medmusikanter som Sigge Krantz, Lise-Lotte Norelius och Reine Fiske.

Skivan får lite extra nerv genom att vara den allra sista inspelning som mångsidige mästermusikern Roland Keijser deltog i, han gick ju bort i januari i år. Keijser och Rasmusson spelade tillsammans redan på Gunder Hägg-tiden men också på nämnda förra soloskiva. Skivtiteln Farväl kapten är en sista hälsning till Keijser.

I morgon torsdag den 5 september premiärspelas låtarna live på en intim spelning på Rönnells i Stockholm.

Patrik Lindgren

Annonser