! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Liras sommarnummer är här!

24 maj 2019

Omdaningen av Lira till en kvartalsutgiven tidskrift med än mer djuplodande och angelägen musikjournalistik har tagits emot väl – och vårnumret med flygvägrande nyckelharpsfantomen Erik Rydvall på omslaget blev uppmärksammat vitt och brett!

Nu är sommaren här och vi möter den med ett maffigt nytt nummer är, fullmatat med spännande läsning, lyssning och inspiration från hela musikvärlden. Som inramning har vi ett efterlängtat porträtt av den amerikanske jazztrumpetaren, musikvisionären och aktivisten Christian Scott aTunde Adjuah, vars sista två namn har med hans roll som hövding i ett New Orleanskt Black Indian-samfund att göra. Sunniva Brynnel mötte honom i jazzens London och intervjun är inte att missa.

En annan visionär är Merit Hemmingson, som vi träffade i Östersund för att prata inte bara orglar utan även hennes ibland vådliga äventyr i 1960-talets USA. Äventyrare kan man tveklöst även kalla Elona Planman, en visans vagabond som skribenten och fotografen Pierre Eriksson hakade på till Köpenhamn.

Vidare uppmärksammar vi Bingsjöstämmans 50 år genom att tjuvkika på den unika film som får premiär i sommar – filmad med omtumlande 360-gradersteknik. Och så får ni inte missa Anders Pihls spännande jakt på flamencons själ – det en aficionado känner som duende.

Allt detta och mycket mer i Lira #2 2019, som dessutom kompletteras med vår oumbärliga guide Lira Festival. Totalt 216 sidor musik som räcker ända till hösten!

PS: Prenumererar du inte på Lira? Swisha 99 kr till 123 005 4643 så får du ett prova på-paket med Liras sommarnummer – inkl Lira Festival – och dessutom det kommande höstnumret! Gäller endast inom Sverige. OBS: skicka din adress även till kampanj@lira.se, annars måste vi leta i kontoutdragen …

Har du inte Swish? Mejla lira@natverkstan.net så kommer faktura! Skriv ”Festivalprov 99 kr” i rubriken!

Annonser