! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Abjeez är en av artisterna som spelar på galakonserten. Foto: Farzad Abdollahi

Liras guide till helgens festivalgalax

4 apr 2018

Känns allt lite förvirrat inför helgen? Du ska till Folk & Världsmusikgalan som liksom slagits ihop med den i höstas inställda Linköpings folkmusikfestival fast i Norrköping

Oroen er icke! Lira finns här för att bringa ljus och klarhet i eder tillvaro.

På fredag kväll drar alltså den moderna klassikern Linköpings folkmusikfestival igång, men märk väl på ny plats och ort: Norrköping, närmare bestämt konserthuskomplexet Louis De Geer Konsert & Kongress.

Programmet inleds och rivstartar klockan 19 med Liras senaste omslagsdrottning Lena Jonsson Trio och sen rullar kvällen på med toppakter som Erlend Viken Trio, The Rheingans Sisters, Ahlberg Ek & Roswall, Julie Fowlis och Skenet. Samtidigt under hela kvällen pågår för övrigt det inofficiella världsmästerskapet för studentspelmanslag.

Nog med krut där för en hel festival kunde man tycka … Men det fortsätter lika starkt kvällen därpå, med fina Lady Maisery, spännande Estbel, vokalgruppen Åkervinda, svensk-norska GKN5, finska stormtruppen Värttinä och polska folkrockbandet Krzikopa.

Parallellt med detta hålls dessutom den stora galakonserten kl 19-21 – där årets alla priser ska delas ut till de mest vördade inom folkmusiken, ackompanjerat av en brokig kavalkad av artistframträdanden: Hazelius Hedin, Abjeez, Crash Nomada … med som sammanhållande värd radiojournalisten Nadia Jebril.

Hänger ni med?

Men då vi har ännu inte nämnt helgens tredje ben, så att säga. För tidigare på lördagen, innan alla konserter drar igång, vankas det en heldag av seminarier och workshops och en förhoppningsvis trevlig mässa i Trozelligalleriet – där det även kommer att bjudas livemusik, bland annat av Lirafavoriterna Trio Törn. Där kommer ni att finna Liras monter – där du kan träffa redaktionen och bläddra i vårt nya nummer, sittande i någon av de fåtöljer vi blivit lovade!

Häng med!

https://folkgalan.se/
https://festival.folkmusik.nu/

Patrik Lindgren

Annonser