Redaktionsbloggen

Delar av juryn tillkännager de nominerade till Årets Kulturtidskrift.

Lira nominerad till Årets Kulturtidskrift – ”en gruva full av musikaliskt guld”

28 sep 2019

Under en tillställning i Nätverkstans monter på Bokmässan i Göteborg på fredagseftermiddagen avslöjades att Lira är en av fem nominerade till den stolta utmärkelsen Årets Kulturtidskrift 2019, som i år delas ut för 24:e året av Föreningen för Sveriges kulturtidskrifter.

Juryns motivering lyder:
”Bara bra musik sedan 1994.” Det är Liras egen tonsäkra slogan. Vi kan lägga till bra texter, blicken utåt och en känsla för politik. Idag, när de musikaliska tidskrifterna blir allt färre, växer Lira för varje nummer, både i omfång och i sitt berättande. I grunden finns den oerhörda kärleken till musiken, som spänner mellan jazz, folk- och världsmusik och genrer som annars inte uppmärksammas. Dessutom en överväldigande mångfald recensioner som inbjuder till att skapa egna spellistor, de redan färdiga listorna och den cd som följer med varje nummer. Lira är en gruva full av musikaliskt guld.

Vinnaren tillkännages först när priset delas ut, den 19 oktober på Rönnells antikvariat i Stockholm.

Övriga nominerade är Bild & Bubbla, Lyrikvännen, Opsis Kalopsis och Ottar, och den helt fristående juryn som valt ut de nominerade består av Joakim Granlund, Björn Kohlström, Katarina Mazetti, Eva Sjöstrand  och Jannike Åhlund.

Patrik Lindgren


Fler recensioner

Annonser