! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Lars Bygdén fotograferad av Johan Bergmark.

Lars Bygdén blickar framåt kompad av folkmusiker

8 okt 2019

Efter den innerligt mörka skivan Dark companion, som var Lars Bygdéns farväl till sin bortgångna hustru, vänder sångaren och låtskrivaren blad och ger ut ett minialbum i varm folkton i nära samarbete med folkmusikerna Emma Ahlberg Ek och Daniel Ek.

Den 25 oktober kommer första singeln, Runaway heart, en låt som faktiskt ursprungligen var ämnad till en polsk X-Factor-artist. Hela skivan kommer den 8 november under namnet The Folk Companion och uppges ha ett varmt och jordnära anslag där folkmusiktonerna får ta stor plats.

Lars Bygdén berättar så här om hur han först mötte Emma och Daniel:
– Jag träffade dem för första gången efter en konsert i min gamla hemstad Sundsvall. Det var precis efter jag släppt mitt album LB, runt 2013 skulle jag tippa på. De kom fram efter konserten och var exalterade på ett trevligt sätt och jag blev glad. Efter konserten lurade de med mig på en efterfest. Jag blev jättefull och dagen efter när jag vaknade på hotellet var min jacka med ett gage på 20 000 borta.

PL

Annonser