! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Läge att förverkliga jazzklubbdrömmen

13 jun 2016

Stockholmska vattenhålet Glenn Miller Café stängde förra helgen. The Beeters spelade på avskedskvällen 6 juni.

Jazzklubben och restaurangen på Brunnsgatan på Norrmalm har agerat scen åt oräkneliga svenska jazzartister sedan mitten av 1990-talet. Men i oktober i fjol rapporterades det i media att restaurangen inte skött ekonomin på vederbörligt vis och skulle förlora serveringstillståndet.

Under Ulf Sterners ledning har den livfulla jazzscenen haft konserter de flesta av årets dagar. Jazzmusiker har kunnat testa nya konstellationer, och en mängd skivor är inspelade på Glenn Miller Café. Alla från Bernt Rosengren till Jonas Kullhammar har spelat på stället, där publiken alltid kommit musikerna och musiken väldigt nära.

En av lokalens flitigaste musiker, basisten Filip Augustson, spelade på avslutningskvällen och plockade senare på natten fram anteckningsblocken och fann att han spelat där ofattbara 356 gånger sedan 1997, och skickade en hälsning: ”Tack till Ulf och all personal för det viktiga arbete som ni har gjort för Stockholms jazzliv.”

För efter 17 år med Sterners styre är det nu dags att säga adjö. Men hoppet är inte ute, nya ägare söks i detta nu. Någon som känner sig in the mood?

Timo Kangas

Annonser