! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Kvartetten Lekarerätten är flitigast på festivalen med hela tre spelningar på två dagar. Bild: Mikael Aberra Gobeze

Laddat för festivalstart i Norrköping

9 okt 2020

I dag drar Norrköpings Folkmusikfestival igång – eller ”folkmusikhelg” som de lite överdrivet ödmjukt valt att kalla helgens något stympade arrangemang.

Likväl är det den sjuttonde festivalen i ordningen och hålls på fyra olika scener i dagarna två, runt om i centrala Norrköping.

Redan i går kväll tjuvstartade det hela med traditionsenligt Studentspelmanslag-VM, som sändes digitalt här, och i kväll drar konserterna igång enligt ett upplägg där alla akter spelar två gånger per kväll, ibland på olika scener.

Uppställningen är närmast genant generös med tanke på den snöpliga 50-personersgränsen i publiken, eller vad sägs om fredagens artister som Ranarim, Maimu Jõgeda, Lekarerätten och vokaltrion Vanja Modigh? Eller lördagens med Trio Wolski, Irmelin, Mejram och Hedin & Meidell?

Och för den som inte har möjlighet eller har fått tag i biljett kommer ett urval av konserterna att strömmas live fritt på webben. Det gäller konserterna med Maine Coon Trio och Maimu Jõgeda på fredagen, och Woodlands Duo och Lekarerätten på lördagen. Länk kommer att finnas på hemsidan!

Patrik Lindgren

Annonser