Redaktionsbloggen

Kvinnlig teater-Elvis på svenska – snart också på cd

13 apr 2015

Elvis på svenska – med fem tjejer – hur blir det? Svar: Skitkul!

Fröken Elvis är Camilla Fritzén, Lisa Bodelius, Maria Olsson, Sanna Andersson och Josefin Berge (se bilden, av Carrie Gilcrest). Förra sommaren började de skriva på ett projekt för en skiva med Elvis-låtar på svenska framförda av kvinnoröster, och kom på att det vore kul med en föreställning med lite mellansnack.

9 april hade den premiär på Klara Soppteater i Stockholm, och de två återstående, hittills inbokade, föreställningarna är redan slutsålda. Så det kommer säkert flera – passa på så snart ni ser en annons, för showen är snabb, underfundig, musikaliskt driven – inte minst av multimusikanten Lisa Bodelius som spelar bas, trombon, piano och röst med samma frejdiga vitalitet.

Och de har helt rätt i sin utgångspunkt att texterna till Elvis älskade låtar blir mycket starkare när man hör dem på sitt eget språk och utan kopplingen till den mytomspunne rockstjärnan. Och visst svänger det om fröken Elvis; detta är också rock på ett litet annorlunda vis.

En skiva med föreställningens åtta översatta låtar kommer om några veckor. Kommer den att hålla att lyssna på enbart som skiva? Det är jag helt övertygad om.

Eva Nikell

https://kulturhusetstadsteatern.se/Teater/Klara-Soppteater/Pjaser/2015/Elvis-pa-svenska-med-Froken-Elvis/


Fler recensioner

Annonser