Redaktionsbloggen

Tonbruket kommer till Kulturhuset Stadsteatern den 17 september. Bild: Jesper Waldersten

Kulturhuset Stadsteatern öppnar för konserter igen

17 aug 2021

Tre år. Så länge har det varit sedan det hölls konserterna i Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Huset har varit föremål för en seglivad renovering, och därefter slog naturligtvis pandemin till. Nu tillkännages dock liveframträdanden med 15 akter under hösten, med invigning den 5 september.

Flerfaldigt grammisbelönade Tonbruket, maliska Fatoumata Diawara och egyptisk-belgiska Natacha Atlas är några av de tunga namn som kommer att spela. Svenska jazzpianisten Daniel Karlsson intar scenen i en duo med tyska pianistkollegan Michael Wollny. Den konserten ingår i Kulturhuset Stadsteaterns nya konsertserie Två flyglar, där temat är improvisationsspel mellan två pianister. I samma serie kan publiken höra svensk-kinesiska David Huang i ett musikaliskt möte med Carl Bagge.

Festivalerna Stockholm Jazz Festival (15-24 oktober) och Stockholm Soul (22-27 november) står också på programmet.

– Längtan är enorm för alla oss musikälskare och inte minst från alla artister som äntligen kan möta sin publik igen. Vi har i år fått ihop en fullspäckad och rik konserthöst som kommer ge liv åt hela huset och bjuda på något för alla, säger Bosse Persson, musik- och evenemangschef på Kulturhuset Stadsteatern, i ett pressmeddelande.

Inviger det hela gör Nassim Al Fakir med en serie barnkonserter, med start den 5 september.

Konsertåret i Kulturhuset Stadsteatern avrundas den 19 december med Maia Hirasawa i tandem med Carl-Einar Häckner. Då blir det julsånger på svenska, engelska och japanska kombinerat med humor och magi.

Hela musikprogrammet hittar du här.

Timo Kangas


Fler recensioner

Annonser