! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Korröveckan drar igång – Lira laddar för fullt

26 jul 2016

Årets upplaga av Korröfestivalen smygstartade redan igår och pågår i detta nu med kurser och enstaka spelningar – inte minst då Hazelius Hedin på Logen i morgon onsdag.

Men det är på torsdag kväll som festivalen drar igång på allvar – och det stundar många godbitar i dagarna tre, eller vad sägs om Garmarna, Limbohofvet, Skenet, Ulrika Bodén med Ahlberg Ek & Roswall och Filip Jers Quartet?

Ofta ges chansen att uppleva artisterna i flera omgångar och formationer: både i grupp och solo och för dans – så lusläs programmet!

Lira kommer att vara på plats i ett stort tält utanför Kvarnen – vi lovar mysigt häng, musik och många möten med artister och redaktionen. Kaffe och kakor hoppas vi kunna bjuda på. Självklart kommer vi att ha ett riktigt lockande erbjudande, så missa inte att komma förbi! Ni som inte är där – håll utkik på Facebook för direktrapporteringar!

Flera av Liras medarbetare är för övrigt själva aktuella på festivalen: fixaren Malte Zeberg dyker upp både med sin pan-skandinaviska kvartett Floating Sofa (bilden!) och i unika trollgänget Trolska Polska, redaktör Sunniva Brynnel har skivrelease för sin duoplatta med finske klavermaestron Timo Alakotila, och illustratören Emma Engström (minns modal musik-numret) har även hon skivsläpp med duon 232 Strängar – vars releasekalas äger rum i Liratältet på fredag kväll!

Undertecknad slipper ni däremot höra spela något alls.

Patrik Lindgren

Annonser