! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Så här såg det ut för några år sedan när 232 Strängar spelade i en fullknökad loge. I år blir festivalen digital. Bild: Jon Antonsson/Korrofestivalen.se.

Korrö laddar för digital heldagsfestival på lördag

22 jul 2020

Så här dags på året är det vanligtvis dags för folkmusik-Sverige att vända sin kos mot Småland och Korröfestivalen. Så blir det inte i år, men helt tyst kommer det inte att vara kring Ronnebyån i den charmiga hantverksbyn.

På lördag blir det i stället en heldags digital variant, en livesändning från logen med ”konserter, kurser, allspel, online-dans, videohälsningar från artister och festivalbesökare, live-chatt, filmer och bildspel från festivalen genom tiderna.”

Tematiskt kommer det att handla mycket om Småland, och bland annat kommer arkivrävarna Magnus Gustafsson och Mathias Boström att tillsammans med utvalda spelmän att ge en inblick i lokala folkmusiktraditioner.

Vidare ska en handplockad kvartett bestående av Jonas Åkerlund, Tina Quartey, Miriam Andersén och Anders Löfberg tolka musik av de lokala traditionsbärarna Axel Sjölander och Edith Samuelsson.

Sändningen pågår kl 12-23 på lördag via Facebook, Youtube, Korröfestivalens hemsida och Musik i Syds egen digitala webbkanal.

Patrik Lindgren

Annonser