! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Klingan rivstartar säsongen

26 aug 2016

Radiohösten drar i gång på lördag. I säsongens första Klingan delar festivalen Stockholm Music & Arts på utrymmet med Toni Holgersson och de maliska sångerskorna i Les Amazones d’Afrique (bilden). Allt på P2 lördag 27 augusti kl 15.00.

Programmet är kanske det närmaste vi kommer ett Lira på svensk radio, och många är de Lira-medarbetare som jobbat med Klingan.

I premiärprogrammet spelas även musik från några nya album. Vi får höra Toni Holgersson, Marin/Marin, Lucas Scheffold & Helle Andersen, Stockholm Lisboa Project och Pelle Lindström & Downhill Bluegrass Band. Dessutom blir det smakprov från utländska skivnyheter med Sarah Jarosz, Richard Bona & Mandekan Cubano, Calypso Rose och Gawurra.

I programmets andra timme presenteras några musikaliska nyheter och tips. Och så får lyssnarna möta maliska Les Amazones d’Afrique i ett inslag signerat Åsa Veghed. 
Lira var på plats när gruppen gästade Stockholm Music & Arts i juli och skrev: ”Sju sjungande amasoner plus en trummande amason och en dito på slagverk – en härlig syn på en sommarsolig scen i Stockholm.”

Klingans tredje timme viks åt ett blandat musikflöde med både gamla och nya låtar.

text: Timo Kangas
bild: Mats Lefvert

Annonser