! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Kaja fyller Palmarum

11 apr 2016

Palmarum återvänder till Palmhuset i Göteborg. De prisbelönta musikarrangemangen har premiär i april med idel Lira-bekanta namn.

I göteborgska parkidyllen Trädgårdsföreningen äger det även rum musikaliska arrangemang. På den stora scenen som byggs upp om somrarna har alla från Bob Dylan till Benny Anderssons Orkester stått. Och inne i det prunkande Palmhuset sker spännande saker.

Publikationen Scenkonstguiden utsåg Palmarum till Årets formförnyare vid prisutdelningen i februari 2015. ”För scenkonst som ifrågasätter våra mest privata normer och vår självbild”, löd formuleringen. I år följs de framgångarna upp med tre kvällar med olika sorters framföranden. För urvalet står bland andra artisten Xenia Kriisin.

Premiären äger rum 29 april med trion Kaja (bilden, foto Peter Lloyd). En personlig musikmix skapad av Livet Nord på femsträngad fiol, Camilla Åström på dragspel och Daniel Wejdin på kontrabas. Trion delar kvällen med Shazan Duo. Traditionellt och nyskrivet framfört av de två violinisterna Brusk Zanganeh och Pedram Shalai med mycken improvisation i uttrycket.

Årets övriga Palmarum äger rum 10 juni (i samband med West Pride) och 28 oktober. Palmarum har alltid fri entré.

Timo Kangas

www.palmarum.se

Annonser