! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Jonas Kullhammar & The New Kids On The Rock blir med LP

8 apr 2016

Jonas Kullhammar & The New Kids On The Rock är det senaste projektet från den allestädes närvarande saxofonisten Jonas Kullhammar. Ja, senaste och senaste – med en så produktiv artist är det svårt att riktigt vara säker. Han kanske startade ett helt nytt band i morse?

– Detta är vår enda skiva, och vi har bara gjort två offentliga framträdanden. Tror att det första var för ungefär ett år sedan, säger Jonas Kullhammar om The New Kids On The Rock.

Första släppet blir en sex spår lång lp som släpps i begränsad upplaga om 300 exemplar på skivbranschens högtidsdag Record Store Day. Lördag 16 april är det som gäller om en vill hänga på låset. Ingen digital version är planerad.

Ursprungligen var inspelningarna inte ämnade för utgivning, men bandet fick känsla och nu är det dags för skivdebut. Och detta bara veckan efter att Jonas Kullhammars band Nacka Forum släpper sitt nya album We are the world, som hyllas i färska numret av Lira.

Förutom Jonas Kullhammar på tenorsax och tvehövdad braithophone består The New Kids On The Rock av
Johan Graden (piano), Vilhelm Bromander (bas) och Konrad Agnas (trummor).

– Jag vill lyfta fram de tre ungdomarna i New Kids On The Rock! Tror att dom tillsammans och var för sig kan komma att betyda mycket för jazzens utveckling i Sverige. Gullfisar, alla tre. Jag döpte bandet så för att dom står på klippkanten redo att kasta sig ut i jazzvärldarna, säger Jonas Kullhammar.

Timo Kangas

Ett smakprov på Jonas Kullhammar & The New Kids On The Rock finns här, men i en annan mix än på den färdiga LP:n:

Jonas Kullhammar turnerar i dagarna med trion Andratx (Kullhammar/Osgood/Vågan):
7 april: Köpenhamn, Danmark
8 april: Jyderup, Danmark
10 april: Kampenjazz, Norge (med gästen Ståle Storløkken)
11 april: Brønnøysund, Norge
12 april: Mo I Rana, Norge
13 april: Tromsø, Norge
14 april: Bodø, Norge
15 april: Narvik, Norge

17 april gästar Jonas Kullhammar husbandet på nypremiären för konsert- och jamklubben The Bag; en klubb inhyst i Plugged Records nya butiker i Stockholm. Mer om det kan ni läsa här:
https://www.lira.se/plugged-records-oppnar-ny-skivbutik/

Annonser