! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Jonas Knutsson live på den digitala Världsarvsjazzen i lördags.

Jonas Knutsson live när Världsarvsjazzen körde digitalt

20 jul 2020

Årets upplaga av Världsarvsjazzen i Söderala utanför Söderhamn ställdes in men i lördags livesändes en alternativ version från spelplatsen Hälsingegården Erik-Anders.

Den en timme långa sändningen gjordes i samarbete med projektet Hälsingland live, som vi uppmärksammat tidigare, och bland de medverkande hör vi – såklart – 2019 års Jan Johansson-stipendiat Jonas Knutsson, som fick i uppdrag att sätta samman en kvartett för detta tillfälle: så förutom blåsaren själv för vi höra Mikael Berglund på bas, Andreas Rydman på gitarrer och Robin Cochrane på trummor tolka Jonas Knutsson egna låtar.

Även sångerskan Lena Swanberg och hennes medmusikanter Robert Erlandsson och Richard Krantz bjuder på några låtar från festsalen i världsarvsgården Erik-Anders.

– Vi ville ge vår trogna publik, våra nyfikna och eventuella framtida besökare en känsla av Världsarvsjazzen, om än i ett annorlunda format, säger Världsarvsjazzens producent Malin Rönström.

– Från början tänkte vi oss endast en inspelad konsert, men slutresultatet är något annat. Tittarna får förutom en fin musikupplevelse följa med till platsen där festivalen genomförs, möta artisterna i ett samtal om musik och inspiration, om Jan Johansson, världsarvet Hälsingegårdar och Världsarvsjazzen berättar Malin.

Patrik Lindgren

Länk för att se sändningen i efterhand: www.varldsarvsjazzen.se

Annonser