! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Jazzen intar stadsparkerna i sommar

23 jun 2016

Ung, modern och spännande jazz presenterad på ett lättillgängligt vis i trevlig, avslappnad och familjevänlig miljö – det är tanken bakom Jazz i Parken, som efter en smygstart i fjol drar igång på allvar i sommar med tre evenemang i landets storstäder.

Den 2, 9 respektive 17 juli får Galärparken i Stockholm, Trädgårdsföreningen i Göteborg och Folkets Park i Malmö besök av denna ambulerande festival som bjuder (jo, entrén är fri) på artister som Water Boogie System, Susanna Risberg Trio, Sisters of Invention, David’s Angels och Oskar Stenmark Trio – idel unga men långt ifrån gröna artister, snarare ett axplock av de mest uppmärksammade i den nya generationen av svenska jazzartister.

Just grönt tänk är annars en annan av Jazz i Parkens grundpelare – liksom det sociala, att skapa inbjudande mötesplatser för kultur.

Bakom det hela ligger kulturprojektledaren Silvia Sardeira, Sverige-boende portugisiska som inspirerades av det liknande arrangemanget Out Jazz i Lissabon.

– ”Jazz in the park” som koncept finns globalt och det är en bra idé for att ​stärka jazzkulturen i samhället ​och​ utnyttja den eko-urbana skönheten i staden. Vi vill bidra till ett roligare och coolare stadsliv​. Visionen är en fullpackad park med jazzmusik som “soundtrack”, där vi presenterar de främsta artisterna och den bästa svenska jazzmusiken för publiken.

– Vi ​har ett långsiktigt perspektiv och vill arrangera det här årligen​ och på olika platser, städer och även länder! Inför 2017 är målet att göra utbyten med de nordiska länderna.

Någon av artisterna du själv ser fram emot lite extra?​

– Alla! To be honest! Det ska bli spännande att se dem alla på scen på samma kväll, kanske på samma jam? Vi tänker också mycket på att utveckla ett bra barnjazz-moment och interaktiva jazzseminarier för alla. Årets festivaler avslutas med Lina Nyberg i Malmö och det är som körsbäret på toppen!

Text: Patrik Lindgren
Foto: Joao Franco

Länkar:

Jazz i Parken – samlingssida
Jazz i Parken Malmö
Jazz i Parken Göteborg
Jazz i Parken Stockholm

 

Annonser