Redaktionsbloggen

Jazz till stöd för Ukrainas folk

4 mar 2022

Den finska men högst internationellt inriktade och välaktade skivetiketten We Jazz har sammanställt ett unikt samlingsalbum med tidigare outgiven musik, till stöd för det ukrainska folket i kampen mot den ryska invasionen.
Albumet Music for Ukraine ges ut digitalt och alla intäkter går oavkortat till humanitära hjälporganisationer på plats i Ukraina.

– Situationen i Ukraina är fruktansvärd och våra tankar är med det ukrainska folket som lider under Rysslands attack, säger Matti Nives från We Jazz i ett uttalande, och fortsätter:

– Det är svårt att veta vad man kan göra men vi kände helt enkelt behovet att göra något, och började att sätta ihop den här samlingen. Alla artister hakade genast på och skickade in material, det mesta tidigare helt outgivet och rakt igenom av toppklass.

På det 26 låtar långa albumet hörs artister som Joona Toivanen Trio, Lucia Cadotsch kompad av brännheta Kit Downes, svenska trion Dark Horse och Petter Eldhs band Koma Saxo.

– Jag vill tacka alla inblandade och hoppas nu att också andra skivbolag och artister börjar dela med sig av sin musik till stöd för Ukraina. Tillsammans är vi starkare, så låt oss göra allt för freden.

Musiken kan köpas digitalt via Bandcamp för sju euro eller valfritt högre belopp.

Patrik Lindgren

Annonser