! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Maria João från Portugal spelar med trion Ogre på Glmstn Jazz.

Jazz i allt från bastu till vinbarer när Gmlstn Jazz drar igång

16 okt 2018

Den vokalsnåla festivalen Gmlstn Jazz är tillbaka där den började, med fokus på Gamlestaden och östra Göteborg. Våren är utbytt mot höst, men inriktningen mot modern jazz är intakt.

Inleder gör dock festivalen i helt andra änden av stan, med en slags förfest i morgon onsdag då Göteborgs Roddförening i Långedrag förvandlar sin bastu till en slags amfiteater i miniatyr. Bastujazzen må vara ett udda men sedan tidigare etablerat inslag på festivalen, och i år är det Nina de Heney, Signe Lykkebo Dahlgreen, William Soovik och klubbmästaren Otis Sandsjö som kommer att spela både solo och i grupp.

Huvudspelplatserna finns annars i Gamlestaden och därikring. Gärna på lite oväntade ställen som nya etablissemanget Wine Mechanics, där det på torsdag blir internationellt värre med först spansk-italienska Tommy Caggiani Therion Trio och därefter spännande portugisiska sångerskan Maria João med den lilla elektrifierade trion Ogre.

Fredagen bjuder på ett par högklassiga solokonserter: Naoko Sakata i Hjällbo Kyrka och Björn Meyer i Gamlestadens Medborgarhus, medan Lars Jansson Trio lirar på klubb Bellevue Jazz.

Lördagen blir som sig bör lite mer upptempo, med svenska popjazziga We Float på Wine Mechanics, där även belgiska Esinam ska visa vad de är för något. Efter det är det bara att hasta vidare till La casa degli Italiani (Italienska föreningen) Hannah Tolf Band och isländska ADHD bjuder till fest.

Festivalen avslutas på söndag med allt från familjekonsert till Stacey Kent med Claes Crona Trio.

Hela pogrammet här: https://www.gmlstnjazz.com/

Patrik Lindgren

Annonser