Redaktionsbloggen

Brittiska trummisen Jas Kayser kommer till Impra Jazz Festival på lördag. Bild: www.jaskayserdrums.com

Intensivt program på den första Impra Jazz Festival

23 aug 2021

På lördag den 28 augusti är det dags för den allra första upplagan av Impra Jazz Festival, i regi av föreningen som sedan 2006 arbetat med att stötta och lyfta fram musiker som identifierar sig som kvinnor, transpersoner och ickebinära och verksamma inom jazz- och improvisationsmusik.

Tanken på en egen festival väcktes som en reaktion på övervikten av manliga musiker på Stockholm Jazz Festival häromåret – andelen män uppmättes då till hela 78 %.

– En tydlig snedfördelning i utbudet som visade på hur viktigt Impras arbete är och ur detta kom idén om att starta en jazzfestival som lyfter kvinnor, transpersoner och ickebinära musiker, säger Sofia Lärkfors, konstnärlig koordinator för Impra Jazz Festival.

Förutom ett panelsamtal med titeln Women in music: challenges, opportunities, community blir det ett intensivt konsertprogram med artister som Olimpias Orkan, Iris Bergcrantz, Maria Faust Jazz Catastrophe, vokalgruppen Ukloprij och så brittiska up-and-coming-trummisen Jas Kayser.

Plats för festivalen är Fasching i Stockholm, och allt är faktiskt med fritt inträde – men först till kvarn i dörren är det gäller, så …

Dörrarna öppnar kl 1500 på lördag och hela programmet finns här!

Annonser