! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Anupama Bhagwat kommer till Stockholm Sangeet Festival.

Indiska festivaldagar runt om i Stockholm

13 nov 2019

Stockholm Sangeet Festival har blivit till en sann tradition, och i helgen rullas dess trettonde upplaga igång under fyra dagar på olika platser i huvudstaden.

De kallar sig Skandinaviens största festival för indisk klassisk musik och dans och har i år särskilt fokus på dels 150-årsjubileet av Mahatma Gandhis födelse, dels den klassiska indiska musikens och dansens funktion som mötesplats för hinduism och islam.

– Indisk och sydasiatisk klassisk musik och dans har en stark tradition av att fungera som en mötesplats för hinduism och islam, en fredad plats där den gemensamma kulturen är starkare än tillfälliga politiska intressen. Det här är något som är väldigt intressant och högaktuellt inte minst just nu, och som vi tycker förtjänar att lyftas fram, skriver Moa Danielsson Grimstad, konstnärlig ledare för festivalen.

Bland artisterna på festivalen kan nämnas sitarmästaren Anupama Bhagwat, en av de främsta kvinnliga instrumentalisterna i Indien, sångerskan Tamnia Islam från Bangladesh, och dansaren Rani Khanam vars unika koreografi ackompanjeras av Debashish Mukherjee på tablas.

Allt sker 15-18 november på platser som Riksteatern i Hallunda, Röda Korsets Folkhögskola i Skärholmen och Kulturskolan i Hammarby Sjöstad. Kolla in programmet närmare här.

Rani Khanam webb

Kathakdansaren Rani Khanam.

 

Annonser