! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Dotter och far Anna och Ale Möller leder galan på lördag. Bild: Peter Bothén

Idag drar galaveckan igång med sikte på lördag kväll

9 mar 2020

Nu på lördag är det äntligen dags för Folk & Världsmusikgalan på Musikaliska i Stockholm – det känns verkligen i luften att det är två år sedan den hölls senast, suget efter en samlande branschfest är påtagligt. Och så vitt vi vet i nuläget är virus-läget inte ett hot mot galan – även om förutsättningarna förstås kan ändras med kort varsel … (Galan gör ett uttalande i ämnet på hemsidan.)

Hundra procent klart är i alla fall att galaveckan inleds redan i dag på Stallet med ett gratis ”Open stage de luxe”, med akter som Anna Ekborg, duon Rodebjer & Myrin och iranske sångaren och instrumentalisten Isaac Ahmadi.

Sen rullar det på med allt från samtal, workshops, branschfrukost och förstås en rad konserter på främst Stallet och Aliasteatern. Bland konserterna kan nämnas duon Bridget Marsden & Leif Ottosson (Aliasteatern tisdag), Bazar Blå (Aliasteatern torsdag) och på fredag den officiella galaförfesten på Stallet när Tibble Transsibiriska kliver upp på scenen.

Hela programmet finns i den programtidning som följde med senaste Lira, och även på galans hemsida.

Själva galakonserten hålls alltså på Musikaliska på lördag, efter en dag av seminarier, och på scen blir det en kavalkad av artister som Emma Reid & Ellika Frisell, Louisa Lyne & Di Yiddishe Kapelye, Sara Parkman och så de spelande tränarna nej förlåt konferenciererna Anna & Ale Möller.

Vi ses i vimlet! Men stanna hemma om du inte är helt kry …

Annonser