! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Höstpremiär för Klubb Ankaret i Göteborg

10 sep 2013

Två saker råkar sammanfalla: undertecknad har utan särskild anledning börjat mobilfotografera stora fina båtar som passerar på Göta Älv, och just i dag kom hösten till åtminstone Göteborg  – så vad faller sig mer naturligt än att berätta lite om den stundande höstsäsongen på en av Sveriges finaste restaurangbåtar, S/S Marieholm? Precis. Det är folk- och världsmusikklubben Ankaret som där släpper loss förtöjningarna för ännu en säsong, vars program rymmer höjdpunkter som Siri Karlsson och de i Lira nyligen omskrivna Filip Bagewitz Kvartett. För att inte tala om den spännande duon med Anders Hagberg och oudisten Ahmad Al-Khatib (som kallar sig Magical Melange).

Premiär är det i morgon onsdag med trion Qiyans Krets, en trio som på sång, slagverk, harpa och flöjt tar sig an sefardiska och medeltida sånger. Så här skrev Liras recensent Rolf Nilsén om deras album som kom för några år sedan:

”Det blir ett spännande och originellt grepp när Qiyans Krets bejakar mystiken och dramatiken och låter dessa moment ge musiken dess tyngdpunkt. Dessutom blandar man på ett förvånande naturligt och smakfullt sätt ibland in nordiska klanger som verkar passa in på ett nästan självklart sätt.”

Hela Klubb Ankarets program finner du här.

 

Annonser