Redaktionsbloggen

Höstkänslor i Sanna Hogmans nya låt

20 nov 2019

Den riktigt minnesgode kanske noterar att det var nästan på dagen fem år sedan vi premiärvisade filmen till den vackra duetten Orden med Sanna Hogman och Esbjörn Hazelius.

Två skivor (och lika många barn) senare är Sanna Hogman nu tillbaka igen. Det Lasse Englund-producerade albumet Gräl kommer i början av 2020 och i dag är det premiär för första singeln Hösten och en tillhörande video som inte bara rymmer Sannas galet söta bebis, utan också illustreras på ett möjligen överraskande vis.

– Jag blev trött på alla musikvideor som alltid speglar den heterosexuella kärleken och valde därför att i min låt spegla kärleken mellan två kvinnor.

Det kommande albumet ”låter ibland lite mer pop än mina tidigare skivor men samtidigt ofta med en fot hos folkmusiken och en annan hos visan”, berättar Sanna Hogman.

– Vissa skulle kanske kalla den spretig just därför att jag inte velat eller kunnat skriva låtar av ett slag till denna skiva då jag skriver musik efter hur mitt liv sett ut. Denna har legat och väntat länge på att få se ljuset och nu är det dags. Den röda tråden är mina texter och melodier som tillsammans vill berätta något med hjälp av arrangemang som här dansar lite mellan olika genrer.

Patrik Lindgren

Annonser