! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Höstens första Liranummer är här!

14 sep 2017

I dag kommer Liras höstnummer ut! Och det med en sann revolutionär på omslaget – pianisten och kompositören Thelonious Monk som om några veckor skulle ha fyllt 100 år. Vår reporter Sunniva Brynnel tar hjälp av nutida kollegor till denne jazzens revolutionär och ställer frågan vad han betytt för alla som kom efter honom.

Vi berättar även den fascinerande storyn om hur en gröna vågen-spelman från Täby kom att föra vidare en av Bingsjömusikens viktigaste grenar, den efter Päckos Olle och sonen Päckos Helmer.

I ett annat reportage tar vi tåget till Östersund för att undersöka fenomenet norrländsk country.

Vi träffar även sångerskan och låtförfattaren Sofie Livebrant för ett samtal om skaparkrafter, och snabbpresenterar artister som Simon Monserrat, Mimi Terris och Ellen Pontara. Medan våra kolumnister lyfter fram allt från kongolesisk gatumusik till Ry Cooder och en annan hundraåring: John Lee Hooker.

Och förstås som alltid en massa recensioner, nyheter och tips om vad som är på gång på landets scener …Och vår egen cd Lira Lyssna!

Häng med Lira in i hösten!

PS: Känns det här numret på något vis annorlunda? Doftar limmet nytt? Vi har bytt tryckeri – och den riktigt uppmärksamma kan nog upptäcka små skillnader i finishen!

PPS: Prenumererar du inte redan? Passa på att prova tre nummer av Lira för galet billiga 150 kr! Mejla dina adressuppgifter till kampanj@lira.se så ordnar vi det! (Du förbinder dig inte till något. Gäller endast i Sverige.)

Annonser