! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Brita Björs, Pelle Björnlert och Sara Ajnnak kan bli Årets artist. Bilder: Max Tellving, Jörgen Bergström, C Jutsi.

Här är de nominerade till Folk & Världsmusikgalan

5 feb 2020

I dag avslöjades vilka som nominerats till alla de priser som ska delas ut på den stundande Folk & Världsmusikgalan, som hålls 14 mars på Musikaliska i Stockholm.

Rekordmånga 1015 förslag från allmänheten på sammanlagt 305 artister, skivor och organisationer har av en rad jurygrupper skalats ner till arton nominerade i sex kategorier – plus de två priser (Hederspriset och Årets kompositör) där inga nomineringar anges.

Så vilka står det mellan då, detta dubbelår där insatser 2018-2019 är det som räknas?

Årets grupp tävlar tungviktarna Quilty och Triakel med ytterst välrenommerade tangoorkestern Orquesta Tangarte.

Årets utgåva står mellan den nyss DN-prisade Sara Parkman för Vesper, Sara Ajnnak för Guldallit och så J P Nyströms för den karriärssammanfattande boxen En låda J P.

Sara Ajnnak är även nominerad i kategorin Årets artist, jämte multiartisten Brita Björs och småländske fiolspelmannen Pelle Björnlert.

Kategorin Årets trad uteslöts senast till stor upprördhet men har nu återkommit, och här står det mellan Anne Kalmering & Stahlhammer Klezmer Classic Trio, veteranduon Eva & Sabina och den i Lira nyligen porträtterade slagverkaren Tina Quartey.

Till Årets nykomling – alltid lika spännande tycker vi – har tre högst olika akter nominerats: fiolspelmannen Stina Brandin, soloartisten Mirja Palo och så Ebo Krdums band Genuine Mezziga.

Till sist har vi svårtippade  Årets arrangör där Delsbostämman tävlar med Kafé Nyfiket i Rättvik och skivbolaget och konsertarrangören Sing a Song Fighter.

Vinnarna avslöjas på galan den 14 mars!

Mer info: www.folkgalan.se

Annonser