! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Gregory Porters historia blir film

31 okt 2016

Är det redan dags för en fullängdsdokumentär om jazzsångaren och tidigare Lira-omslagspojken Gregory Porter? Japp, tydligen.

Regissören Alfred George Bailey skildrar Grammyvinnaren Gregory Porter på hans resa mot stjärnorna. I filmen Gregory Porter: Don’t forget your music får vi följa med från USA till Tyskland och vidare, på ett segertåg som får även andra än inbitna jazzlyssnare att ta till sig mannen med den karaktäristiska hatten.

En rad kända musikprofiler pratar om Gregory Porters storhet i filmen, från Jamie Callum till Don Was, från Hubert Laws till Van Morrison. Jools Holland jämför Gregory Porters röst med den direkthet med vilken Caruso, Ray Charles eller Edith Piaf träffar lyssnaren.

Gregory Porter spelade in ett soundtrack till filmen i mars, som kommer att släppas på skiva. För att få till filmens ekonomi har filmskaparna startat en crowdfundingsida där den intresserade kan boka in sig på diverse bonusar.

Filmen har premiär 2 november på galainvigningen av musikdokumentärfestivalen Doc’n Roll i London, och kommer senare att finnas tillgänglig på dvd och digitalt via Apple.

Timo Kangas

https://www.gregoryporterthemovie.com/

Annonser