Redaktionsbloggen

Valborgsbrasa på Skansen. Bild: Wikipedia.

Gott om musikaliska lägereldar att samlas kring på Valborg

30 apr 2020

Valborg stundar och med det … nej, vi skippar brasor, körsång och festligheter i år. Men det vankas desto mer liveströmmad musik just i dag! En riktig högtidsstund faktiskt.

Vi har tidigare berättat om att världsjazzdagen firas stort i dag med en virtuellt ambulerande jazzfestival landet runt, med start kl 16 i eftermiddag!

Efter en kort invigning i en samlingsstudio från vilket allt leds så drar musiken igång kl 16.05 med Makross & Linda Bergström live från Kulturkvarteret i Kristianstad, och sen blir det åka av i fyra timmar på spridda platser med artister som Emil Brandqvist Trio, Anna Högberg, Karin Hammar Fab4 och Naoko Sakata.

Här eller här följer du spektaklet!

För den som är mer lagd åt folkmusikhållet blir det sammantaget en riktig festival på det temat i dag också, och det börjar prick klockan 18.00 när trio Lena Willemark, Jonas Knutsson & Mats Öberg intar Sonika-studion hos Bring It Home.

Dessa följs hack i häl kl 19.00 av Hoven Droven som sänder via Digistämman och redan kl 19.30 kan man växla över till Lena Jonsson Trio vars konsert sänds av Hälsingland Live.

Kom ihåg att kolla in Liras temasida där vi tipsar om kommande (och tidigare) webb-sända konserter!

Patrik Lindgren

Annonser