Redaktionsbloggen

Göteborgska Folkklubben är tillbaka, nu med danska Trio Svin på scenen

27 feb 2015

Klubblivet tenderar som alla vet att gå i vågor – och om vi för stunden tillåter oss att avgränsa oss till folkmusik och till Göteborg så känns det som att det börjar hända saker. Folkmusikkaféet har som vanligt ett starkt program, där bland annat norska Sver är att vänta under våren. Klubb Ankaret trålar vidare, numera oftast på 2Lång, medan Musikklubben kör sin närliggande mix av world/jazz/soul på Pustervik. Tillsammans kör förresten de båda klubbarna den gemensam Festival Cosmopolit den 11 mars. Detta på  Oceanen som haft och har ett osedvanligt fint eget program med nyligen avverkade Frifot, Ale Möller Trio och Konono No1 och framöver häftiga Huun-Huur-Tu från Tuva. Och Liras egna fester där förstås! Närmast den 9 april med bland annat Kolonien.

Men själva anledningen till att vi skriver detta just i dag är att vi vill tipsa om lördagens Folkklubb på Kompani 415. Det är samma gäng som i somras anordnade den succéartade endagsfestivalen Folktopia i Gamlestan där bland mycket annat Filarfolket gjorde en unik spelning.

På lördagkvällens Folkklubb blir det förutom folkdanskurs och dj livemusik med albumsläppande och häftiga norska Trio Svin, klubbiga Bomström och sångerskan med mera Adama Cissokhos Lanaya Band. Observera att det krävs medlemskap (gratis) för att komma in!

https://www.facebook.com/Folkklubb/timeline

https://folkklubb.se/

Annonser