! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Gong på ingång

6 feb 2017

Kultstämplade bandet Gong kommer på unikt Sverigebesök i mars. 11 mars spelar Gong på Rockland i Sala och kvällen därpå gästas Truckstop Alaska på Hisingen.

Gong är ett minst sagt seglivat projekt. Ett multinationellt band där progressiv rock och jazzfusion möter spacerock och psykedelia. Gongs medlemmar har en brokig bakgrund och kommer från länder som Frankrike, Algeriet, England och Australien.

Basen har främst varit i Frankrike sedan slutet av 1960-talet, och oftast med Daevid Allen som musikaliskt nav. Allen, som även var ursprungsmedlem i Soft Machine, lämnade sin iordbundna existens i mars 2015 men Gong fortsätter den musikaliska upptäcktsfärden, på Allens inrådan. I september 2016 släpptes albumet Rejoice! I’m dead! på etiketten Madfish. Då hade även Gongs andra grundare Gilli Smyth gått bort, bara månaden innan skivan släpptes. Vi hör Allens röst på två av skivans spår, och gruppen gästas även av Steve Hillage på gitarr och Didier Malherbehe på duduk.

Nu finns chansen att uppleva den här musiken livs levande. en hyllning till Gongs grundare, till fantasins makt och till livet självt.

(Bilden ovan, av Angelo Pastorello, är från 2014.)

Timo Kangas

www.gongband.net
www.facebook.com/officialgong
https://youtu.be/OQeAe79KjCQ

Annonser