! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Bill Frisell kommer till Uppsala med konceptet Harmony. Fr v: Luke Bergman, Bill Frisell, Hank Roberts, Petra Haden.

Gitarrfest i dagarna fyra på Uppsala Konsert & Kongress

7 okt 2019

Nu är det dags igen – årets julhelg för alla gitarrfantaster … Uppsala Internationella Gitarrfestival vevar igång sitt program för sextonde året med start torsdag 10 oktober och veckan ut.

Workshops, masterclasses, seminarier och mässutställningar på eftermiddagarna följs av konserter på kvällstid – med allt från flamenco till hårdrock …

Höjdpunkter? Är förstås delvis en smakfråga, men konserten med Bill Frisell (som snart ger ut nytt album på Blue Note) tillsammans med bland andra Petra Haden (ja, Charlies dotter) lär vara dumt att missa.

Det brasilianska gitarr-esset Yamandu Costa är något av en stammis, och gör i år sin tredje uppenbarelse i Uppsala, den här gången i sällskap av argentiska trion Dos Mas Uno.

Och på tal om flamenco: det bjuds på en riktig karamell i form av trion Tres Cuentos – ett möte mellan Niño Josele, Sandra Carrasco och Robi Svärd. Där det kan nämnas att den andalusiske gitarriststjärnan Josele en gång i tiden var den som fick en storögd Svärd att på stående fot byta bana från klassisk gitarr till flamenco. Nu möts de igen, 23 år senare, på samma scen.

Patrik Lindgren

Annonser