Redaktionsbloggen

Ge bort Lira i julklapp – få en aktuell cd eller bok!

12 dec 2013

Vad kan vara en bättre julklapp än en Lira-prenumeration? Det är möjligt att det finns något, men det har vi i så fall hittills inte kommit på. Ger du bort en prenumeration, får du nämligen som bonus dessutom en utvald skiva eller bok av oss!

Bonusgåvorna du kan välja mellan ser du här nedan. En helårsprenumeration på Lira – det vill säga 5 nummer, 5 Lira Lyssna-skivor och en festivalguide – kostar 395 kr inkl moms. Gåvoprenumerationen startar med nummer 1 2014, som utkommer den 13 februari. Vi skickar dig den bonus du valt efter att fakturan är betald!

Bonusgåvor:

ODE Och hela världen den log Ända sedan ODE gav sin första konsert stod det klart att en ny svensk superfolktrio var född. På debuten skapar de vitt utblickande folkmusik på nyckelharpa, gitarr och slagverk.

MATS EDÉN Pastern Trollbindande, kärvt och rytmiskt fiolspel och durspel av en av landets mästerspelmän. Kan vara årets bästa svenska folkmusikskiva.

ELLIKA SOLO RAFAEL Now Fiolspelaren Ellika Frisell och koramästaren Solo Cissokho har länge varit en internationellt hyllad duo. När de nu tar in slagverkaren Rafael Sida skapas en unik, transatlantisk folkmusik med omåttligt danssväng.

DEN FULE Contrebande Folkrockkvintetten som gärna blandar in haitiskt och afrikanskt i sin organiska folkmusik samarbetar här med syskonen Solo Cissokho, kora och sång, och Adama Cissokho, sång, och lyfter till nya höjder. En av Liras världsmusikfavoriter 2013.

BENGT BERGER Beches Brew Big Slagverkaren som åkt jorden runt i sin jakt på spännande sound har här samlat några av sina favoritmusiker, som tillsammans brygger en tunna jazz- och världsmusik av improvisation, glädje, lekfullhet och sprudlande musikalitet.

NINA RAMSBY LUDVIG BERGHE TRIO Varsågoda och tack I våras kom den andra skivan med denna hyllade jazzkvartett där sångerskan, trumpetaren med mera Nina Ramsby spelar tillsammans med den energiske pianotrion ledd av Ludvig Berghe. Nutida svensk jazz av finaste märke.

KLAS GUSTAFSON Enkel, vacker, öm: Boken om Monica Zetterlund (inbunden) Filmen om Monica Zetterlund har haft premiär, men vad är sant och vad är påhitt i filmens skildring? Här tecknar Klas Gustafssons en gedigen biografi av en av våra främsta sångerskor, som följer henne från uppväxten i Värmland via succén i Stockholm och fram till de sista åren.

SÅ HÄR GÖR DU: Skicka ett mejl till prenumeration@lira.se där du skriver följande uppgifter: namn, adress och epostadress till dig som ger bort prenumerationen, samt namn och adress till den som ska ha den. OBS! Glöm inte heller att skriva vilken bonus du väljer. Erbjudandet gäller t o m 31 december 2013, och endast gåvomottagare i Sverige som inte har prenumererat på Lira under 2013.

Annonser