! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Garmarna till Urkult, Korrö och Medeltidsveckan

1 jun 2016

Folkrockbandet Garmarna kom nyligen med sitt första album på 15 år. Skivan heter 6 och möttes av fina recensioner.

”Det är fortfarande i högsta grad elektroniskt dominerat men musiken är snarare en lätt industriell electrorock än de högintensiva dansbeats som präglade föregångaren,” skrev Liras Rasmus Klockljung.

Stockholmare med flax kunde se bandet live på Södra Teatern igår kväll under en speciell spelning för att fira nya skivan. Två kommande spelningar avslöjades. De sker under Medeltidsveckan i S:t Nicolai ruin i Visby. Fredag 12 augusti och lördag 13 augusti uppträder Gamarna där.

– Vi har hoppats och väntat på ett tillfälle att göra om detta och nu äntligen får vi möjlighet att återvända och bjuda på både nytt och medeltida under denna fantastiska vecka, hälsar Garmarna i ett meddelande.

Därtill är Garmarna även klara för årets Urkult, som äger rum 6-8 augusti vid ångermanländska Nämforsen i Sollefteå Kommun. Bandet ersätter Nino Ramsby och Charlie Parr som ställer in sina konserter av personliga skäl.

De här spelningarna är inte de enda tillfällena att uppleva Garmarna framöver. Korrö, Växjö, Falköping och Uppsala tillhör orterna som får besök. Under hösten blir det en längre turné i Sverige och Europa.

Timo Kangas

Annonser