! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Bild: Wikimedia Commons.

Fredagsmys med het flamenco

26 sep 2018

”Eldsjälar är ett centralt begrepp i vår genre. Vad vore den utan alla de som vecka ut och vecka in ser till att dansen och musiken tar plats i Kultursverige? Här är en arena, en livsviktig mötesplats som lockar proffs och amatörer, unga och gamla med regelbundna och högkvalitativa program. Med kunskap och het passion kommer man långt, här med en passion lika het som den musik och dans som frodas på denna scen.”

Så löd motiveringen när Stockholmsklubben Flamencofredag utsågs till årets arrangör på Folk & Världsmusikgalan i Norrköping i våras.

I morgon torsdag smygstartar höstsäsongen med en lite hemlig premiärkväll på Instituto Cervantes, för att dagen därpå, fredag 28 september, dra igång mer som vanligt på hemmastadda Pygméteatern, där vi får chansen att se föreställningen Volver med dansare, sångare och musiker.

Senare i höst kommer klubbens tablao, scen, att dyka upp på en rad olika ställen i Stockholm förutom Pygméteatern, som Stallet, Dansens Hus och Musikaliska. På sistnämnda plats bjuds den 30 november på det gränsöverskridande projektet Öga mot öga – flamenco och kathak i duell, samspel och poesi. En föreställning som knyter samman dans, sång, musik och berättande från två skilda traditioner.

PL

Annonser