! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Duon Vildá är en av höjdpunkterna på Göteborg Folk Festival. Bild: Joanna Suomalainen

Från grekiskt till finsk-samiskt på den allra första Göteborg Folk Festival

3 sep 2019

Visst finns regionens Planetafestival, visst finns Internationella Spelmansstämman på Konstepimemin, men nog saknas det en redig folkmusikfestival i Göteborg?

Nu går en rad lokala föreningar ihop och satsar på just det, och i helgen den 6-8 september är det efterlängtad premiär för den allra första Göteborg Folk Festival.

Allt börjar på fredag med en gratiskväll på Folkmusikkaféet, Allégården, där det bjuds på dels en konsert med alltid lika svängiga World Wide Orchestra, varefter musikkollektivet Hemliga Gästen spelar upp till dans. Innan dess är det lämplig nog dansworkshop för den som känner sig osäker på stegen.

På lördagen är det en fullmatade eftermiddag och kväll på Musikens Hus som gäller, först med workshops, seminarier och föreläsningar och senare på kvällen konserter på löpande band. Bland huvudnumren återfinns finsk-samiska Vildá, en duo med Hildá Länsman (jojk och slagverk) och Viivi Saarenkylä (dragspel). En suggestiv och nyskapande mix som du inte vill missa!

Annat spännande är den grekiska rebetikokvartetten Tiganites Meres och afrikansk-svenska Genuine Mezziga.

På söndagen fortsätter det hela i Mölndal, på Konstkollektivet i Mölndals Kvarnby, där det bjuds på allt från låtskrivarworkshop och danskurser till jam-workshop.

Läs mer på festivalens Facebooksida.

Patrik Lindgren

Annonser