! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Från Emmylou till Maxida när Liseberg satsar på ännu mer musik i parken

17 maj 2017

Liseberg är sedan tidigare en av de stora sommarscenerna för livemusik i Sverige, och nu höjer man ribban ytterligare ett snäpp med fler konserter och högre budget att ta dit namnkunniga artister både på nationell och internationell nivå.

Kris Kristofferson, First Aid Kit, Ane Brun och Emmylou Harris (bilden) hör till det som går att uppleva på Stora scenen i sommar, medan den mindre Taubescenen huserar en imponerande radda artister som exempelvis Sofia Karlsson, Nynningen, Mikael Wiehe, Syster Sol, Maxida Märak och Rebecka Törnqvist. Och förstås endagsfestivalen Jazz är farligt med Elena Wolay vid spakarna!

En ny grafisk form har tagits fram för att lyfta fram de bokade akterna: Lisebergs karaktäristiska ränder i ny tappning och med en algoritm som förvandlar artistens musik till grafik så att varje enskild akt får ett specifikt mönster.

– Musiken är en så stor del av Lisebergs själ att vi har låtit den påverka hela vår visuella identitet, säger Lisebergs marknadschef Robert Arvidsson i ett pressmeddelande. Det är som om Lisebergs karaktäristiska ränder får liv och rör sig i takt till musiken.

foto: Chris Kuhl, Wikipedia Commons

Annonser