! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Folkrock och frijazz på Rönnells

22 aug 2016

Rönnells Antikvariat i Stockholm har ett spännande program i höst. Förutom poeter och författare som Jonas Gren, Göran Greider, Lars Norén och Joakim Pirinen blir det i vanlig ordning även en hel del musik.

Torsdag 1 september är det konsert med den experimentelle brittiske folkrockmusikern Richard Dawson (bilden ovan). Han är inspirerad av kenyansk musik, qawwali, Captain Beefheart och brittiske folksångaren Mike Waterson. Dawsons senaste album är det snart två år gamla Nothing important (Weird world). Arrangemanget görs i samarbete med Sing a song fighter och Oma333. Prick en vecka senare spelar kvintetten CRSP, som består av Lisa Ullén på piano, Anna Högberg på sax, Elsa Bergman på bas, Michael Zerang på trummor och Dieter Kovacic på turntables.

Veckan därpå, torsdag 15 september, är det musikpaus (?) då det i stället anordnas releasefest för Stefan Reitersjös bok Hundens världshistoria. Torsdag 22 september blir det dock solobas-releasekonsert av Vilhelm Bromander när denne släpper nya albumet Oh Lord Give Me Strange på Creative Sources. Joel Danell är kvällens discjockey.

Torsdag 29 september är det ytterligare en releasefest. Denna gång för två nya böcker av Joakim Pirinen: seriealbumet Att misslyckas som människa och Född ur ett svart ägg, med uppvärmingsteckningar. Båda utges av Kartago förlag, och vi kan inte utesluta att det vankas livemusik.

Ytterligare konserter lär tillkomma.

Timo Kangas

Annonser