Redaktionsbloggen

Olov Johansson på scen i Växjö.

Folkmusikaliska kvartar från Växjö

1 nov 2021

Femton minuter av fame, berömmelse – det var väl det som kunde vänta oss alla i den sköna nya framtiden?

Men just här handlar det om ett helt annat slags femton minuter – nämligen alldeles exakt lagom tid för att komma lite närmare en spännande musiker eller grupp, som både hinner berätta lite om sitt artisteri och framföra några väl valda låtar.

Bakgrunden var planerna på en ambitiös serie kortkonserter med några av landets främsta folkmusiker som skulle arrangeras på scenen Nygatan 6 i Växjö. Men så … ja, ni vet.

I stället blev det en serie snyggt gjorda inspelningar, som nu i efterhand släpps loss för publiken via internet. En kvart från Nygatan 6 heter serien som hade premiär igår, då nyckelharpisten Olov Johansson bland annat visade upp den nya harpa han gett sig på att bygga själv under den ”påtvingade pensionering” som pandemin innebar.

Närmast på söndag är det dags för bluegrasskvartetten Happy Heartaches, och sedan rullar det på med vitt skilda akter som Lamine Cissokho, Elin Teilus, vokaltrion Vanja Modigh och duon Hedin & Meidell.

Söndagar kl 15 sänds det hela ”live” via Nygatan 6 Facebooksida och i efterhand går det att kolla in alla kvartarna på Musik i Syds egen livekanal.

PL

Annonser