! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Folkmusikalisk manifestation i Kungsträdgården

1 sep 2014

Som en uppladdning inför riksdagsvalet och en protest mot de reaktionära och xenofoba krafter som kamperar i vårt samhälle laddar organisationen Folkmusiker mot främlingsfientlighet upp för en stor folklig manifestation i Kungsträdgården nu på onsdag den 3 september. Det utlovas en ”masskulturell explosion av artister från folkkulturens alla hörn – flamenco, romskt, persiskt, klezmer, bluegrass, svenskt och mycket mer delar scen och bjuder in till en gemenskapens oas mitt i centrala Stockholm”.

Översatt i artister har vi att se fram emot exempelvis trion Ellika Solo Rafael, Golbang, Spinning Jennies och trumensemblen Yakumbé. Konserten går under namnet Tradition utan gränser, något som dessa musiker förstås är synnerligen väl lämpade att representera.

Konserten äger rum kl 17-21 men redan tidigare på dagen blir det mer på samma tema, när RFoD, Riksförbundet för Folkmusik och Dans, bjuder in till debatt på temat mångfald i kulturlivet. Rubriken är ”Svensk kultur – Vem får vara med” och i panelen återfinns – förutom representanter för de olika politiska partierna även personer som Nisha Besara på sponsrande Postkodlotteriet, Thuva Härdelin och Suat Ustun – bägge projektledare för Katapult för mångfald (vars syfte varit att underlätta för artister med bakgrund utanför Sverige att komma in i det svenska kulturlivet) som samtidigt passar på att sammanfatta sin verksamhet genom att ge ut samlings-cd:n Vidgade vyer, som för övrigt kommer att medfölja nästa nummer av Lira.

PL

Annonser