! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Trion Midgren / Skrobe / Quartey bjuder upp Brita Björs på scen. Bild: Jon Antonsson

Folkfest i Malmö i dagarna tre

16 okt 2020

I dag inleds i centrala Malmö en tre dagar lång folkfest i ordets rättaste bemärkelse. Det är för tredje gången som en lång rad aktörer ur södra Sveriges musikliv strålar samman för att ställa till med festival med konserter, kurser, jam och annat höstmys.

Allt rivstartar i kväll på Moriskan där det blir trippelkonsert av finaste kaliber: norsk-svenska Maine Coon Trio följs av en skånsk dito i form av Midgren / Skrobe / Quartey med som very special guest Brita Björs på sång – här utlovas en hyllning till legendariska Folk & Rackare som ursprungligen var bokade till den här kvällen. Sist ut drivna duon Symbio med Johannes Geworkian Hellman på vevlira och LarsEmil Öjeberget på dragspel.

Lördagen bjuder på ett smörgåsbord av exempelvis sångkurs med Johanna Bölja, familjekonsert med duon Thor & Olle, VM i träskofiol och så på kvällen storfrämmat på Moriskan när polska Kroke äntrar scenen livs levande.

Lika levande men på säkerställd distans bjuds parallellt på en liveströmmad spelning med ”Emma & Ellika Extra”, där duon Reid & Frisell förstärks av Anders Löfberg på cello och Rafael Sida på slagverk.
Och på det en söndag av fler kurser och workshops.

– Det blir en festival för både nyfikna och för etablerade, för barn och vuxna, och även för de som själva vill lära sig spela folkmusik, sjunga eller dansa, säger Maria Bojlund, producent på Musik i Syd som samordnar programmet för hela helgen.

– Några av programpunkterna kommer nå ut över hela jorden – det finns stort intresse för svensk folkmusik utomlands, och genom livestreaming får entusiaster långt borta möjlighet att ta del av kulturen i Malmö. Det ska bli riktigt kul att få bjuda på detta!

Hela programmet finns här!

Patrik Lindgren

Annonser