! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Les Poules à Colin heter numera Rosier.

Folkcombon Les Poules à Colin byter namn

7 aug 2019

Det är aldrig för sent att ändra sig, sägs det. Men i musikens värld kan det vara förbaskat krångligt. Som det här med bandnamn. Det som känns skoj och fyndigt i början kanske inte alls känns lika skoj tio år senare, men då är det ofta så dags.

Men Quebec-kanadensiska folkcombon Les Poules à Colin har bestämt sig för att till slut bita i det sura äpplet och byta ut det namn som genom alla år höjt ett och annat ögonbryn. För att en kvintett med fyra kvinnor och en man vid namn Colin kallar sig ”Colins hönor” känns ju inte så … 2019 kanske?

Till deras försvar ska dock sägas att idén kom sig av en populär sång med nästan samma titel, och att det säkert kändes roligt då. Ett tag i alla fall.

Tio år senare byter de i alla fall namn till det mer neutrala Rosier, rosenbuske på franska. Men ack så rörigt allt blir! På Spotify börjar de från noll och har för närvarande plötsligt bara en låt i katalogen. Webblänkar går fel, historier måste skrivas om och förvirring uppstår mest hela tiden.

Och det värsta? Well, efter att i alla år ha tvingats svara på frågan om deras corny namn, måste de kanske nu ständigt svara på frågan varför de bytt namn tio år in i karriären? Ack ja. La vie est pénible, livet är jobbigt, för att parafrasera Rosiers nysläppta singel.

PL

Annonser