! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Folk & Världsmusikgalan ställs in

11 mar 2020

Strax efter kl 17 idag kom det tråkiga men inte helt oväntade beslutet: Folk & Världsmusikgalan 2020, som skulle ha ägt rum på lördag, ställs in.

Orsaken är de rekommenderade mötesrestriktioner som införts av Folkhälsomyndigheten till följd av coronaviruset, som inte tillåter sammankomster med över 500 personer.

– Givetvis följer vi myndigheternas rekommenderade restriktion och ställer in galakonserten i Stora salen på Musikaliska. Det känns oerhört tråkigt att inte genomföra galan som planerat, men våra besökares och gästers hälsa är det absolut viktigaste, säger Thuva Härdelin, projektledare för Folk & Världsmusikgalan.

På något vis kommer själva prisutdelningarna ändå att ske på lördag, och i samma pressmeddelande som vi citerar ovan skriver galaproduktionsgruppen att ”vi arbetar för fullt med att hantera situationen och på bästa sätt hylla årets nominerade och pristagare med en intern ceremoni som kommer ske på Stallet Världen Musik den 14 mars, samma tid som den nu inställda galakonserten. Allt kommer att websändas via sociala medier.”

TILLÄGG FREDAG: Prisceremonin kommer att sändas här, med start kl 1930.

Vad gäller seminarier och andra programpunkter ber de att få återkomma i vilken mån och i så fall hur de ska genomföras. Övriga konserter och annat som också hör till galaveckan fortlöper som planerat, däribland på aliasTEATERN och den officiella förfesten med Tibble Transsibiriska på Stallet på fredag.

TILLÄGG TORSDAG: Nu på morgonen meddelades att också det seminarieprogram som skulle ha hållits på lördag är inställt.

Följ utvecklingen på galans hemsida folkgalan.se

Patrik Lindgren

 

Annonser