Redaktionsbloggen

Arkivbild från Folk at Heart 2017. Trion Lyset i forsen i trångt hotellrum ... Bild: Patrik Lindgren

Folk at Heart ställer om siktet mot sommaren

10 dec 2021

Showcasefestivalen Folk at Heart brukar hållas den första helgen i januari varje år på hotell i Örebro, och ett tag såg det ut som att den skulle göra efterlängtad comeback nu efter förra vinterns pandemiuppehåll, men för några veckor sedan meddelade arrangörerna högst förnuftigt att just den typen av evenemang inte kändes rätt att genomföra när smittotalen återigen började öka inför vintern.

– Vi kände att det inte alls var läge att planera för ett arrangemang baserat på den intimitet det innebär med publik som sitter i samma säng på ett hotellrum och lyssnar på musik där musikerna sitter tre meter från publiken, säger Andreas Svensson på Folk at Heart.

Som dock i nästa andetag meddelar att de inte ställer in, utan tänker om:

– Huvuduppslaget nu är att göra en sommarversion ute på landsbygden 2022 i Örebro län. Planering pågår! Planeringen görs också så flexibel att arrangemanget ska gå att genomföra oavsett hur eventuella restriktioner ser ut vid det tillfället. Det vill säga glest och att vi tar höjd för möjliga förbud. Vi kommer alltså att göra ett Folk at Heart 2022 och jobbar just nu på åtta olika alternativa platser.

Patrik Lindgren

Annonser