! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Festivaldags igen i Gamlestan – nu med omnejd (dvs hela Göteborg)

24 apr 2015

Fjolårets ambitiösa satsning på en modern jazzfestival – GMLSTN JAZZ – vid Gamlestans kaserner i östra Göteborg får en fortsättning i år – och nu blir det en hel vecka med uppvärmningsevent på en lång rad samarbetande klubbar runt om i stan.

Allt drar igång redan imorgon lördag med Bunkerfesten på Victoriaskolan, där bland annat Corpo, Becka & The Funky Flakes och duon Rylander Löve/Birgenius spelar. Sen fortsätter det veckan igenom med arrangeamang på Oceanen, Frilagret (jazzbrunch på söndag!), soloimprovisation på Viktors Kaffe, Folk, Nefertiti, Brötz med fler ställen.

Finalen och huvudnumret är dock nästa lördag den 2 maj då själva festivalen äger rum på kasernområdet i Gamlestan. Först med en öppen och familjevänlig tillställning på dagtid (bland annat med Lina Nybergs Musikfamiljen) och på kvällen smälls det till med band som amerikanska storkollektivet Snarky Puppy (bilden), Malin Wättring 4, Anna Lundqvist Quartet, Soil Collectors och så Rigmor Gustafsson tillsammans med Bohuslän Big Band.

Nytt för i år är att merparten av konserterna på festivalkvällen är gratis – bara gigen med Snarky Puppy och Rigmor + BBB på stora scenen kostar inträde – och där noterar vi att Snarky Puppy redan är utsålt …

Mer info hittar ni här: www.gmlstnjazz.com.

 

Annonser