! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Amanda Ginsburg inviger Stockholm Jazz Stream nu på fredag.

Fasching lanserar live-streamed konsertserie

25 mar 2020

Jazzklubben Fasching startar nu Stockholm Jazz Stream, en live-streamad konsertserie via den egna Facebooksidan.

Intitiativtagare är Pål Nyberg, frilansande gitarrist som leder de veckovisa jammen på torsdagar i Faschings foajé.

– Vi är fast beslutsamma att inte låta Stockholms fantastiska livescen tystna. Vi jobbar för att fortsätta sprida livemusik av hög kvalitet, och förhoppningsvis sprida hopp och värme bland både musiker och publik, säger Pål Nyberg.

Med premiär nu på fredag 27 mars kommer Stockholm Jazz Stream regelbundet att livesända konserter via Faschings Facebooksida. Tittare uppmanas att lämna donationer som går direkt till musikerna.

– Det känns roligt att vi kan tillhandahålla en scen för Stockholms redan hårt beprövade musiker, säger Sara Asplund, marknadschef på Fasching. Pengarna går direkt till musikerna, vi står bara för lokalen och streamingkanalerna.

Först ut är sångerskan Amanda Ginsburg med trio som samma dag släpper singeln Det funkar varje gång. Det är den första singeln från hennes kommande album I det lilla händer det mesta. För någon tid sedan meddelade skivbolaget bakom Amanda Ginsburg att albumet och de tillhörande releasekonserterna skulle flyttas till början av hösten på grund av det nya coronaviruset.

– I en tid då nästan allt ställs in är jag och mitt band så särskilt glada för att ändå få bjuda upp till konsert och kicka igång denna konsertserie från Fasching direkt hem till våra vardagsrum! säger Amanda Ginsburg.

Sändningen startar här kl 20.00 på fredag. Framöver väntar konserter med Amanda Sedgwick Kvartett (tis 31 mars) och en solokonsert med Erik Söderlind (mån 6 april). Fler bokningar tillkommer löpande!

Patrik Lindgren

 

 

Annonser