! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Redaktionsbloggen

Erik Söderlind. Bild: Per Kristiansen.

Erik Söderlind tolkar Beatles solo på akustisk gitarr

29 mar 2019

I morgon fredag släpps jazzgitarristen Erik Söderlinds nya album Erik Söderlind plays Paul McCartney, en hyllning till Beatles i allmänhet och som titeln antyder dess ena låtskrivarhälft Paul McCartney i synnerhet.

Helt solo och för ovanlighets skull på akustisk, nylonsträngad gitarr tar han sig an ett dussin ärkeklassiska låtar som Yesterday, Penny Lane, Michelle och Eleanor Rigby.
– Få andra än Paul McCartney har lyckats skriva så fantastiska låtar, med så rika melodier och harmonier. Dessutom har det blivit enorma hitlåtar som står sig än i dag. Det är helt enkelt fantastiskt, säger Erik Söderlind i ett pressmeddelande.

– Valet av låtar har varit en utmaning. Det finns så många låtar att välja mellan, men jag har gått på min magkänsla och tänkt på vad som passar den akustiska gitarren bäst, och hur jag kan göra låtarna rättvisa. Dessutom är melodierna är så pass starka i sig, och jag har inte velat ”mecka” för mycket med dem. Det är viss skillnad från det traditionella jazztänket där improvisationen får ett större utrymme, säger Erik Söderlind.

PL

Annonser